Συριακή αντιπολίτευση: Αποτυχία των ΗΠΑ η καθυστέρηση της επίθεσης

136620-obama

Η συριακή αντιπολίτευση δηλώνει απογοητευμένη από την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να παραπέμψει σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο, την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι αυτή η καθυστέρηση «ενθαρρύνει» τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης, πρόκειται για «αποτυχία της ηγεσίας» των ΗΠΑ, που δίνει χρόνο στις καθεστωτικές δυνάμεις να προετοιμαστούν.

Όπως δήλωσε στο CNN: «Ο φόβος μας τώρα είναι ότι η έλλειψη δράσης μπορεί να ενθαρρύνει το καθεστώς και να επαναληφθούν τέτοιου είδους επιθέσεις με ακόμη χειρότερες συνέπειες».
Ο Σαμίρ Νάσαρ σχολίασε: «Αναμέναμε μία άμεση και επικείμενη επίθεση, όμως πιστεύουμε πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά τα στρατιωτικά πλήγματα».
Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος το Σάββατο δήλωσε βέβαιος για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να δώσει την εντολή για στοχευμένα χτυπήματα μικρής διάρκειας στη Συρία.

Τόνισε όμως πως θα επιδιώξει την έγκριση του Κογκρέσου, απόφαση που έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή της επιχείρησης, καθώς το Κογκρέσο έχει σταματήσει τις εργασίες του για το καλοκαίρι και πρόκειται να συνέλθει ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου.