Συρία: Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν προπύργιο του ISIS στην Χασάκα

koyrdoi_toyrkia_2Οι Κούρδοι της Συρίας και οι σύμμαχοί τους κατέλαβαν σήμερα στο Σαντάντι, ένα προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων από τον διεθνή συνασπισμό οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), η συμμαχία στην οποία μετέχουν και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την κοινότητα αυτή ενώ οι τζιχαντιστές διέφυγαν προς τα νότια.

Κατά την προέλασή τους, οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκόψουν δύο από τους βασικούς άξονες ανεφοδιασμού του ΙΚ, αυτόν που συνδέει το Σαντάντι με τη Μοσούλη του Ιράκ και έναν δεύτερο που καταλήγει στη Ράκα, την “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών στη Συρία. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα απομονωθούν περαιτέρω οι ακραίοι ισλαμιστές στη Ράκα.

Λίγο νωρίτερα, οι FDS είχαν καταλάβει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κμπιμπέ, στα βορειοανατολικά του Σαντάντι, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού ταυτόχρονα δέχονταν και αεροπορικές επιθέσεις από τον διεθνή συνασπισμό.

Πηγή: https://left.gr