Συνελήφθησαν οι 3 δραπέτες Αλβανοί- Πλαστά έγγραφα τους περίμεναν στην Ελλάδα

albanoi_780_355

Οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί σκόπευαν να φτάσουν μέχρι τα Ιωάννινα μέσω του ποταμού Σαραντάπορο, που εκεί επρόκειτο να τους προμηθεύσει άγνωστος συνεργός τους με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης, προκειμένου να εγκατασταθούν στην χώρα μας. Αυτό αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί, προανακριτικά, στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε το πρωί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου.

Ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, χαρακτήρισε τους δραπέτες ο Γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, καθώς ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κρατούνταν στις αλβανικές φυλακές για σοβαρά εγκλήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε εγρήγορση τα τελευταία 24ωρα, στήνοντας “μπλόκα” σε καίρια σημεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου και επιστρατεύοντας όλο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που διατύπωσαν, μέσω της Ίντερπολ, οι αλβανικές διωκτικές αρχές, λίγες ώρες μετά τη μαζική απόδραση επτά κρατουμένων από τις αλβανικές φυλακές Ντρένοβα, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις επί αλβανικού εδάφους.

Αυτό συμβαίνει, διότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι οι τρεις ασύλληπτοι δραπέτες κατευθύνονταν προς την Ελλάδα μέσω του ορεινού όγκου Γράμμου Καστοριάς, όπως κι έγινε.