Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης επειδή οδηγούσε με πλαστές πινακίδες- Ποινική δίωξη εναντίον του

17002128_EV_AA_DIKASTHRIA_LIAPIS1.limghandler

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη χθες το πρωί, καθώς βρέθηκε να οδηγεί το ανασφάλιστο, πολυτελές όχημά του τύπου Suv, με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην υπουργό Μεταφορών για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία.

Ακόμη, του επέβαλαν τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αφέθηκε ελεύθερος χθες βράδυ, οπότε η δίκη του θα γίνει την Πέμπτη.

Ο κ. Λιάπης είπε έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, λίγο προτού οδηγηθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη από την «κακιά την ώρα» και από φόβο «μην τελειώσει η μπαταρία» του αυτοκινήτου, ενώ δήλωσε θύμα της κρίσης!

Η ειρωνεία είναι ότι ο Μιχάλης Λιάπης, έχοντας διατελέσει υπουργός Μεταφορών έχει υπογράψει τον υφιστάμενο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Ο πρώην υπορυργός Μεταφορών κατά τη προσαγωγή του, όπου φορούσε  χειροπέδες (τις οποίες είχε καλύψει με ένα μαύρο μπουφάν), δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο», όπως είπε.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως είναι «συνταξιούχος» και πρόσθεσε: «Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε με το εν λόγω όχημα: «Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία φοβήθηκα για τη μπαταρία. Δεν το κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Το κυκλοφόρησα μόνο και μόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες».

«Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ηταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει. Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη. Το ομολογώ», πρόσθεσε.

Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον σταμάτησαν για έλεγχο στη λεωφόρο Αρτέμιδος. Αρχικά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας και από εκεί στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, καθώς οι αστυνομικοί  διαπίστωσαν ότι οι πινακίδες που θα έπρεπε να φέρει το όχημα είχαν κατατεθεί στην Εφορία, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένο, όπως είχε δηλωθεί, ενώ ήταν και ανασφάλιστο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ.Λιάπης δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα οδήγησης.