Συνεδριάζει εκτάκτως η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

ekpa

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία του πρύτανη Θ.Πελεγρίνη και αντικείμενο τη λειτουργία του Ιδρύματος΄.

Υπό κατάληωη παραμένουν πολλά τμήματα του ΕΚΠΑ, ενώ ομάδα φοιτητών και διοικητικών εμπόδισε τη Δευτέρα την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του τμήματος Θ.Φορτσάκης. Η σχολή παραμένει κλειστή και σήμερα.

Από την άλλη, στο τμήμα Ιατρικής ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ μαθήματα έγιναν τη Δευτέρα σε εργαστηριακούς χώρους της Φαρμακευτικής Σχολής και στη Γυμναστική Ακαδημία.

Στο ΕΜΠ που είναι υπό κατάληψη, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ έλαβαν κατά πλειοψηφία (περίπου τα 2/3) την απόφαση για συνέχιση της απεργίας έως την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για σκόπιμα λάθη διοικητικών υπαλλήλων κατά την απογραφή για τη διαθεσιμότητα, η ΓΑΔΑ έστειλε τη Δευτέρα έγγραφο στο προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ ζητώντας τα πρακτικά της συνέλευσης στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς και «τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής».

Η απεργιακή επιτροπή με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «ανάμιξη της εισαγγελικής αρχής στη λειτουργία του συλλόγου κατά τη διάρκεια της απεργίας» ως «πρωτοφανή ποινικοποίηση μιας τρίμηνης κινητοποίησης» και ζητά από το προεδρείο του συλλόγου να καταδικάσει την παρέμβαση.