Συναντήσεις Αρβανιτόπουλου για το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια

arvanitopoulos-panepistimia

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συνεχίζει  τις επαφές που άρχισε από την προηγούμενη εβδομάδα- και συνέχισε μέσα στο Σαββατοκύριακο-  με τους Πρυτάνεις προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Γιάννη Μυλόπουλο σήμερα στις 13:00

Η Σύγκλητος του πολυτεχνείου στη χθεσινή της συνεδρίαση, ζήτησε την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα. Στην απόφαση επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και ότι η Σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Στα δύο Ιδρύματα, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν στη 12η εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς συνεχίζουν με νέες 48ωρεςαπεργίες από σήμερα, μπαίνοντας  του «λουκέτου» στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε συμβολική αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για σήμερα, τονίζοντας πως η διαθεσιμότητα «πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του».