Συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου τη Δευτέρα

samaras-venizelos

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν τη Δευτέρα νέα συνάντηση, κατά την οποία αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.

H τρόικα δεν θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με στόχο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη μέχρι το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Το γεγονός μαρτυρά ότι υπάρχει ακόμη απόσταση σε βασικά ζητήματα, όπως είναι το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λιθουανία, πήγε απευθείας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του, καθώς και έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, όπως διαβεβαίωσε ο Γ.Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως τις 9 Δεκεμβρίου, για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, και «μέχρι το τέλος του χρόνου» στα άλλα ανοιχτά θέματα, τα οποία είναι «2-3 διαρθρωτικά κυρίως, και λιγότερο τα δημοσιονομικά».