Συμβουλές… για καθημερινή ευτυχία!

ευτυχία

Αναμφίβολα η ευτυχία είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε… Ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αφού διαφέρει ο όρος «ευτυχία» από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Οι ειδικοί όμως προτείνουν μικρές συνήθειες που θα κάνυν την καθημερινή μας ζωή αισιόδοξη και ευτυχισμένη.

Πετάξτε (κυριολεκτικά) τις αρνητικές σκέψεις
Μην χάνετε χρόνο, γράφτε σε ένα χαρτί κακές αναμνήσεις και σκέψεις και ξεφορτωθείτε το! Μπορείτε φυσικά και να το κάψετε… ότι σας ευχαριστεί!
Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας
Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας; Πολύ απλά, «εξασκείστε» την στο να παράγει δημιουργικές ιδέες, να σας ενθαρρύνει και να σας κάνει χαρούμενους.
Κάντε ένα δώρο (σε άλλους)
Σύμφωνα με έρευνες, το να δίνεις σε κάποιον κάτι δεν κάνει μόνο εκείνον ευτυχή, αλλά και εσένα.
Αγοράστε εμπειρίες, όχι αγαθά
Οι εμπειρίες φαίνεται να μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους από τα υλικά αγαθά. Σκεφτείτε το πρακτικά: Πέντε χρόνια μετά, το κινητό σας είναι σίγουρα ξεπερασμένο όμως ένα ταξίδι στην Ρώμη ή στην Βιέννη δύσκολα χάνει την αξία του.
Σημειώστε τα καλά
Όπως παρουσίασε μια έρευνα, οποία άτομα σημείωναν στο τέλος της ημέρας, τι τους πήγε καλά (π.χ. «το αφεντικό μου είπε ‘μπράβο’», «το παιδί μου έγραψε καλά στο διαγώνισμα», «έχω χάσει τρία κιλά») ήταν πολύ πιο χαρούμενα από το γκρουπ των ατόμων που δεν σημείωνε.
Φτιάξτε πλάνα για κάτι διασκεδαστικό
Έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard, έδειξε ότι τα άτομα που απλά και μόνο σκέφτηκαν ότι θα δουν αργότερα την αγαπημένη τους ταινία ανέβασαν κατά 27% τα επίπεδα των ενδορφινών τους, ορμόνες οι οποίες είναι «υπεύθυνες» για την καλή διάθεση.
Κοιμηθείτε τουλάχιστον έξι ώρες καθημερινά
Έξι ώρες και δεκαπέντε λεπτά συνεχόμενου ύπνου την ημέρα κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο χαρούμενο. Το κατά πόσο το επίπεδο της ευτυχίας αυξάνεται ανάλογα με τις επιπλέον ώρες ύπνου δεν διευκρινίζεται…
Προσποιηθείτε, κάνει καλό
Μπορεί να σας φαίνεται υποκρισία, όμως το να κάνετε ότι είστε ευτυχισμένοι μπορεί να σας κάνει όντως να νοιώσετε καλύτερα. Το χαμόγελο από μόνο του μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν ευτυχισμένοι.