Σήμερα συζητιέται στην Βουλή η άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

mixaloliakos

Οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός στο αίτημά τους προς τις σωφρονιστικές Αρχές να τους δοθεί άδεια προκειμένου να παραστούν στην συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη οπότε θα συζητηθεί η άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έλαβαν αρνητική απάντηση από την εισαγγελέα Πειραιά.

Η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Στ. Μπούκουρα, Ηλ. Παναγιώταρου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλου, συζητιέται σήμερα στην βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει πως «σήμερα οριστικά κατέπεσε το δημοκρατικό προσωπείο του “συνταγματικού” τόξου», και ότι «στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό».

Σημειώνει ακόμη πως οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν χάνουν τα σχετικά δικαιώματά τους.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα, πως το άρθρο 70Α που προβλέπει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου σε βουλευτές, θα έπρεπε να τύχει αναλογικής εφαρμογής στη συγκεκριμένη περίπτωση, «καθώς η ουσία της διάταξης βρίσκεται στην αδυναμία φυσικής παρουσίας του βουλευτή στη συνεδρίαση».

Οι Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης της εισαγγελέως Πειραιά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.