Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία φαρμάκων

bouli

Η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η οποία έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑΣ, τίθεται σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
Σε χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να «διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα ιστορικό λάθος».
Το ΠΑΣΟΚ παρενέβη στη σύγκρουση του κ. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο από την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναγκάσει, όπως σημείωνε, τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα.
Όπως ανέφερε το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε ανακοίνωσή του, επί πέντε ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του για την ψήφιση μιας διάταξης, η οποία εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του είπε ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να τα ακούσει ο νοικοκύρης». Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «οι διαπλεκόμενοι με τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, τώρα το παίζουν προστάτες της διαφάνειας και των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Πλανώνται πλάνην οικτρά αν θεωρούν ότι πείθουν τον οποιοδήποτε με τα επιχειρήματά τους».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου, είχε ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, καλώντας τους «να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια».