Σήμερα η νέα συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου

amaras-venizelos

Ο Α.Σαμαράς γυρνάει αισιόδοξος  από τις Βρυξέλλες, όπως λέει το Μαξίμου, ωστόσο τα ζητήματα μένουν ανοιχτά. Σήμερα θα έχει νέα συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο με θέμα τα ενεργειακά και τη ΔΕΗ, όμως και οι δύο θα έχουν το βλέμμα στην τρόικα.

Στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης και οι αρμόδιοι υφυπουργοί με αντικείμενο τα θέματα ενέργειας και την ΔΕΗ., ωστόσο μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου το κύριο μενού… περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιμείνει τόσο στο θέμα των πλειστηριασμών, όσο και στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, αλλά και στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.
Τα ζητήματα αυτά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για τη δόση, όμως είναι κρίσιμο να κλείσουν ζητήματα όπως αυτό του φόρου των ακινήτων και άλλα.
Κύριος στόχος η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο στην κυβέρνηση η ανησυχία είναι έντονη σε ό,τι αφορά στη στάση που έχει επιδείξει η τρόικα. Η σκληρή στάση και η δημιουργία νέων θεμάτων προκαλεί προβληματισμό αλλά και εντάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες.