Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για το δημοψήφισμα

sumvoulio_epikrateias.medium

Μετά την προσφυγή δύο πολιτών οι οποίοι ζητούν την ακύρωση του

Eκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει την τύχη του δημοψηφίσματος της Κυριακής μετά την προσφυγή δύο πολιτών οι οποίοι ζητούν την ακύρωση του δημοψηφίσματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ανακήρυξη των Νομοθετικών Πράξεων ως αντισυνταγματικών.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κατατέθηκε προσφυγή ενός δικηγόρου και τέως Συμβούλου Επικρατείας, καθώς και ενός μηχανικού, οι οποίοι ζητάνε να ανακηρυχθούν παράνομες όλες οι νομοθετικές προπαρασκευαστικές πράξεις σχετικές με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθενται επίσης να καταθέσουν και αίτηση για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το τμήμα αναστολών ώστε να «παγώσει» το δημοψήφισμα.

Υποστηρίζουν ότι τόσο οι πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόταση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξή του είναι αντίθετα στο άρθρο 44 του Συντάγματος και τον νόμο 4023/2011.

Τονίζουν επίσης ότι δεν επιτρέπεται να τίθενται σε δημοψηφίσματα ερωτήματα δημοσιονομικού χαρακτήρα και πολιτικής.

Τα προς έγκριση έγγραφα προσθέτουν έχουν σαφέστατο οικονομικό αντικείμενο επομένως παραβιάζονται ρητά οι συνταγματικές διατάξεις. Λένε επίσης ότι από τη διατύπωση του ερωτήματος δεν προσδιορίζονται ούτε κατά προσέγγιση οι νομικές και οικονομικές συνέπειες στη λειτουργία του κράτους και της κοινωνικής ζωής από τον τρόπο που τίθεται το ερώτημα για την επιλογή του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ.

Παράνομες είναι, λένε οι δύο πολίτες, και οι προθεσμίες που τίθενται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αφού καθίσταται αδύνατη η ενημέρωση του ελληνικού λαού καθώς στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα δεν δημοσιεύονται καν τα κείμενα των διεθνών οργανισμών.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr