“Συγκρατημένα αισιόδοξος” ο Στουρνάρας για συμφωνία με την τρόικα

stournaras

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε τη Δευτέρα «συγκρατημένα αισιόδοξος». Η αισιοδοξία του κ. Στουρνάρας αφορά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών -τελευταίο προαπαιτούμενο για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Κατά την έξοδό του από το Μεγάρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή του ιδίου και του υπουργού Υγείας, είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) το συντομότερο δυνατόν.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδας.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής  στο υπουργείο Οικονομικών η σύσκεψη με την τρόικα για το θέμα της αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Θα εκπλαγούμε αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα ΕΑΣ τη Δευτέρα».

Έως το απόγευμα της Δευτέρας αναμένει η κυβέρνηση την έκθεση συμμόρφωσης για τα προαπαιτούμενα της δόσης από την τρόικα.

Το Euroworking Group  θα εξετάσει την έκθεση συμμόρφωσης που θα συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης και θα λάβει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Εάν δεν δοθεί το «πράσινο φως» από το Euroworking Group, η έγκριση αναμένεται να δοθεί στο Eurogroup που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Η κυβέρνηση αναμένει την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.