Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ για την παραπομπή Πελεγρίνη

pelegrinis_2013_12_1_20_48_56_b2

Την ώρα που η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στον αέρα, με το εξάμηνο να έχει σχεδόν χαθεί, η Σύγκλητος του Ιδρύματος αναμένεται να στηρίξει στη σημερινή συνεδρίασή της τον πρύτανη, κ. Πελεγρίνη. «Ζητήσαμε από τον υπουργό την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη. Αυτό που προέχει είναι το καταλάγιασμα και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ. Ο υπουργός μας άκουσε με προσοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Μυλόπουλος, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες για το θέμα με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ) κ. Στάθης Ευσταθόπουλος δήλωσε: «Κύριε υπουργέ, δεν ξέρω πώς περιμένετε να βρείτε λύσεις και ν’ ανοίξετε τα Πανεπιστήμια με τέτοιες ενέργειες. Φέρετε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αντί να επιμείνετε στον διάλογο τον οποίο επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, ανοίξατε, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τορπιλίσετε την όποια λύση θα μπορούσε να βρεθεί. Εχετε κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα;».

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου διοικητικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κάλεσε χθες «όσα μέλη ΔΕΠ και φοιτητές το επιθυμούν να προσέρχονται ελεύθερα για τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα», καθώς «κανένας συνάδελφος διοικητικός δεν παρεμποδίζει την είσοδο σε οποιονδήποτε χώρο του ΑΕΙ», όπως δήλωσε.

Στο ΕΜΠ από την άλλη, όπου επίσης οι διοικητικοί απεργούν, η πρυτανεία και οι κοσμήτορες των σχολών, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, κάλεσαν την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να συμβάλει άμεσα στο άνοιγμα και στη λειτουργία του ιδρύματος.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, στη σημερινή συνεδρίασή της θα εξετάσει εάν ο κ. Πελεγρίνης μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να εκδικασθεί η παραπομπή του από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο μετέχουν τρεις ανώτατοι δικαστικοί από τον Αρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένας εν ενεργεία πρύτανης και ένας πανεπιστημιακός από το ΕΚΠΑ.