Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαμό της 13χρονης- Παρέμβαση Δένδια για την απέλαση της μητέρας της

sara

Η μητέρα της 13χρονης Σάρα, έπειτα από το χαμό του παιδιού της, συνελήφθη για έγκλημα εξ αμελείας. Όμως, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, έκανε χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη από τις συνέπειες της πράξης του δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.

Επιπλέον η μητέρα της 13χρονης μαθήτριας οδηγήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα. Και εκεί της ανακοινώθηκε ότι σε 30 ημέρες θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στη Σερβία.

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος παρενέβη στην υπόθεση, δόθηκε από τη διεύθυνση αλλοδαπών, 6μηνη άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στην μητέρα της 13χρονης μαθήτριας από την Σερβία, που επρόκειτο να απελαθεί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαμό του κοριτσιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον άδικο θάνατο της 13χρονης Σάρα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Την συγκέντρωση διοργανώνει στις 18.00 η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών στην περιοχή των «δεδεκαόροφων» πολυκατοικιών στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: “Να σταματήσουμε τώρα τα εγκλήματα συγκυβέρνησης-τρόικας. Ένα ακόμη αθώο θύμα στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων. Η Σάρα, 13χρονη μαθήτρια από την Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία της πνοή. Η άνεργη μητέρα της στην προσπάθεια να μην πεθάνουν από το κρύο – η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα- χρησιμοποίησαν ένα μαγκάλι. Οι αναθυμιάσεις από το μαγκάλι σκότωσαν την μικρή Σάρα, ενώ κι η μητέρα της κινδύνεψε να πεθάνει.”