Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα- Χιόνια στην Αττική

kakokairia

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν. Χιονόνερο πέφτει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονίζει στο Μέτσοβο, στο Περτούλι, στα βουνά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή στην Οίτη, στη Γκιώνα, τον Παρνασσό, στα Βαρδούσια, στον Τυμφρηστό. Πολύ ισχυροί άνεμοι σημειώνονται στα πελάγη με συνέπεια να έχουν ακυρωθεί πολλά δρομολόγια πλοίων.

Η κακοκαιρία των επόμενων ωρών

Την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Αττικοβοιωτία θα πλήξει περισσότερο τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία. Χιόνια περιμένουμε κυρίως στις περιοχές από τον Ολυμπο και κάτω, στην Όσσα, στο Πήλιο βέβαια, στα βουνά της Οιτης, στο Καλλίδρομο, στον Παρνασσό και στα Βαρδούσια. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα ενώ το βράδυ θα χιονίσει ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές γύρω από αυτά τα βουνά.

Καταιγίδες θα σημειωθούν ο βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο. Στη δυτική Ελλάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα με λίγες βροχές στη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, στην Πίνδο βέβαια, αλλά τα χιονια εκεί λιγότερα παρά το γεγονός οτι θα χιονίσει στις ορεινές και τις ημιορεινές πόλεις αυτών των περιοχών.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί παντού, φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο, αλλά στο Αιγαίο φτάνουν τα 7 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 6 βαθμούς, στα ανατολικά κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 11 βαθμούς, στα δυτικά κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 14 βαθμούς και στα νησιά, δηλαδή την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 13 από 16 με 17 βαθμούς κελσίου.

“Άσπρη” Μέρα και στην Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο  θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια του νομού. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι και μετά στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα και το βράδυ θα χιονίσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω απο 600 μέτρα κυρίως στα υπερβόρεια προάστια, δηλαδή στον Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Καπανδρίτι και στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα ενώ χιονια θα πέσουν και στην κορυφή της Πεντέλης. Χιόνια στην Αττική περιμένουμε και σε χαμηλοτερου υψόμετρου περιοχές όπως στα Δερβενοχώρια, στη Χασιά και στις περιοχές που συνορεύουν με τη Βοιωτία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς κελσίου, θα πέσει δηλαδή 8 με 9 βαθμούς σε σχέση με εχθες.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις και στη Θεσσαλονίκη, πρώτα στα γύρω ορεινά και αργότερα και σε ημιορεινές περιοχές από 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ωστόσο η χιονοπτωση το απόγευμα θα σταματήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 6 βαθμούς κελσίου. και χιονόνερο αρχικά στα βόρεια του νομού. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι και μετά στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα και το βράδυ θα χιονίσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω απο 600 μέτρα κυρίως στα υπερβόρεια προάστια, δηλαδή στον Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Καπανδρίτι και στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα ενώ χιονια θα πέσουν και στην κορυφή της Πεντέλης. Χιόνια στην Αττική περιμένουμε και σε χαμηλοτερου υψόμετρου περιοχές όπως στα Δερβενοχώρια, στη Χασιά και στις περιοχές που συνορεύουν με τη Βοιωτία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς κελσίου, θα πέσει δηλαδή 8 με 9 βαθμούς σε σχέση με εχθες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις, πρώτα στα γύρω ορεινά και αργότερα και σε ημιορεινές περιοχές από 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ωστόσο η χιονοπτωση το απόγευμα θα σταματήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 6 βαθμούς κελσίου.