Η σεξουαλική δραστηριότητα των Ισλαμιστών στο ίντερνετ ενώ μιλούσαν για τζιχάντ

sexbutton

Στοιχεία σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα επιφανών ισλαμιστών στο ίντερνετ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), προκειμένου να τους υπονομεύσει, σύμφωνα με νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρώην αναλυτής της CIA, ο οποίος μάλιστα ήταν πίσω από τις διαρροές για το μεγάλο σκάνδαλο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν βάλει στο στόχαστρο έξι ανώνυμους ισλαμιστές. Ήταν όλοι ύποπτοι για «ριζοσπαστικοποίηση άλλων» και κανένας τους δεν φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατικές συνωμοσίες.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι αν αποκαλύπτονταν κάποια από τα τρωτά σημεία των υπόπτων, θα διαβρωνόταν η αυθεντία τους επειδή θα δημιουργούνταν αμφιβολίες για την αφοσίωσή τους στον τζιχάντ (σσ. τον ιερό πόλεμο των μουσουλμάνων).

Ως παραδείγματα τρωτών σημείων των ισλαμιστών αναφέρονται: «Βλέπει σεξουαλικό περιεχόμενο στο Ίντερνετ» ή «χρησιμοποιεί σεξουαλικά υπονοούμενα κατά την επικοινωνία με άπειρα νεαρά κορίτσια».

Αποκρύπτονται τα ονόματα των έξι συγκεκριμένων προσώπων. Ένας από τους υπόπτους είχε φυλακιστεί για υποκίνηση μίσους κατά μη – μουσουλμάνων.

Ο στόχος αυτής της παρακολούθησης των έξι ισλαμιστών ήταν να εντοπιστεί το κοινό στο οποίο απευθύνονταν, και τα πιθανά τρωτά σημεία τους.

Ανάμεσα στα τρωτά σημεία που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται τα εξής: «δημοσιεύει άρθρα χωρίς να ελέγξει τα γεγονότα», «δόλια χρήση κονδυλίων», «ζητάει υπέρογκα ποσά για δημόσιες ομιλίες», «είναι ματαιόδοξος», και «του αρέσει η μεγάλη ζωή».

Ενας από τους έξι περιγράφεται ως «πρόσωπο των ΗΠΑ», που σημαίνει πολίτης ή μόνιμος κάτοικος, ενώ οι άλλοι ζουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το έγγραφο, μεγάλο μέρος του κοινού τους ήταν στο Πακιστάν.