Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε αρχίατρος ιδιωτικής κλινικής στο Μιλάνο

B4E10FEEB9FF8FB4F3B0F7FE42D5B421Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάσθηκε από το κακουργιοδικείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας ο Πιερ Πάολο Μπρέγκα Μασόνε, πρώην αρχίατρος της ιδιωτικής κλινικής Σάντα Ρίτα του Μιλάνου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία τεσσάρων ασθενών και την πρόκληση μόνιμης σωματικής βλάβης σε άλλους σαράντα πέντε.

Ο 50χρονος πρώην αρχίατρος -χειρουργός πνευμονολόγος- δεν δίστασε να υποβάλει σε μη αναγκαίες επεμβάσεις ασθενείς με ιδιαίτερα βεβαρημένη κατάσταση υγείας, προκειμένου να εξασφαλίζει την προβλεπόμενη χρηματική κάλυψη από το ιταλικό εθνικό σύστημα υγείας, σύμφωνα με την ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλέσει, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση αυτή, την Σάντα Ρίτα «κλινική του τρόμου».

Ο Μπρέγκα Μασόνε τα επόμενα τρία χρόνια θα παραμείνει σε καθεστώς απομόνωσης.

Δυο πρώην βοηθοί του Ιταλού χειρουργού καταδικάσθηκαν σε τριάντα και είκοσι έξι χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα.

Στους τρεις γιατρούς επιβλήθηκε επίσης με την ίδια απόφαση να καταβάλουν 100.000 ευρώ ως μια πρώτη δόση της αποζημίωσης προς τις οικογένειες των τεσσάρων ασθενών που απεβίωσαν. Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης πρόκειται να καθοριστεί αργότερα από την ιταλική δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς κατά την αγόρευσή τους πριν από λίγες ημέρες είχαν τονίσει ότι «με την δράση του ο Μπρέγκα Μασόνε απέδειξε ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει αίσθημα ελέους».