Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με θεσμούς – Αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – Την επόμενη εβδομάδα η συνδιάσκεψη για την έγκριση της συμφωνίας

tsakalotos-stathakis_2

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο, “είμαστε πολύ κοντά” δήλωσε κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν αναμένεται σήμερα η κατάθεση του νομοσχεδίου – Ξεκίνησε το νέο ραντεβού Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους θεσμούς. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα περιλαμβάνεται με τα προαπαιτούμενα αυτά ή αν θα πάει σε μεταγενέστερο χρόνο όπως άφησαν χτες να εννοηθούν αρμόδιες πηγές – Απόψε στις 9 μ.μ. προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, χωρίς το “ελληνικό πρόγραμμα” στα βασικά θέματα – Την επόμενη εβδομάδα η συνδιάσκεψη για την έγκριση της συμφωνίας

Ξεκίνησε το νέο ραντεβού Τσακαλώτου – Σταθάκη με το κουαρτέτο για το νομοσχέδιο που θα αφορά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από μη τραπεζικές εταιρείες – funds. Πρόκεται για τον τελευταίο σκόπελο πριν ανοίξει η πρόσβαση στην υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» λένε πηγές του ΥΠΟΙΚ, με τους δανειστές να δέχονται προς το παρόν να επιτρέπεται η πώληση μόνο μεγάλων επιχειρηματικών δανείων και το ζήτημα να επανεξεταστεί τον Ιανουάριο. Απόλυτη προστασία για δάνεια με ενέχυρο την κύρια και μοναδική κατοικία η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.

Σήμερα κλείνει το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, αύριο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και την Τρίτη να ψηφιστεί στη Βουλή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα περιλαμβάνεται με τα προαπαιτούμενα αυτά ή αν θα πάει σε μεταγενέστερο χρόνο όπως άφησαν χτες να εννοηθούν αρμόδιες πηγές.

Πηγή:https://left.gr