Σε δύο χρόνια σπίτι της

agia sofia4Η αποκάλυψη των πλάνων για την «Αγια Σοφιά» μεγάλωσε την προσμονή του κόσμου της ΑΕΚ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να μη χαθεί ούτε μια μέρα και η επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρα να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Με τις μελέτες που αφορούν το γήπεδο να έχουν ολοκληρωθεί, το βάρος πέφτει στις μελέτες των παράπλευρων έργων (αξιοποίηση άλσους, θέσεις πάρκινγκ, λύση κυκλοφοριακού, μεταφορά χώρου απορριμματοφόρων) που κι αυτές σύντομα θα είναι έτοιμες. Θα ακολουθήσει συνάντηση με την Περιφέρεια για την έκδοση των σχετικών αδειών, που είναι διαδικαστικό ζήτημα, ενώ έπεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου κατασκευής σε εταιρεία. Στόχος είναι τα έργα να αρχίσουν το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου του 2014 και να είναι έτοιμο προς χρήση το 2015.
Σύντομα, πιθανώς μέσα στο μήνα, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του γηπέδου σε μία εκδήλωση που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα είναι φαντασμαγορική. Σε αυτή μετά από τις φωτογραφίες της μακέτας που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, θα παρουσιαστούν και τα σχέδια για τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, αλλά και των δύο μουσείων, της ΑΕΚ και της προσφυγιάς. Λέγεται πως πρόθεση των ανθρώπων της «Ένωσης» είναι να υπάρχει μία virtual περιήγηση στους χώρους του νέου γηπέδου.