Σε δημοπρασία πουλήθηκαν οι έλεγχοι συμπεριφοράς του Τζόν Λένον

JOHN_LENNON_1_300

11.000 ευρώ πουλήθηκαν οι έλεγχοι συμπεριφοράς που καταγράφουν τις αταξίες του μαθητή Τζον Λένον, ο ένας σε διαδικτυακή δημοπρασία της εταιρείας TracksAuction.com, η οποία εδρεύει στην βορειοδυτική Αγγλία.

Τις αταξίες του 15χρονου μαθητή Λένον περιγράφουν οι δύο έλεγχοι της περιόδου 1955-1956 κατά την οποία, φοιτούσε στο Γυμνάσιο Αρρένων Quarry Bank στο Λίβερπουλ της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Σε αυτούς, οι καθηγητές περιγράφουν τον Λένον ως «κλόουν της τάξης», «ενοχλητικό» και λένε ότι «δεν δείχνει ενδιαφέρον για τίποτα».

Όπως αναφέρουν οι έλεγχοι, ο Λένον είχε τιμωρηθεί γιατί έσπρωχνε και τσακωνόταν με τα παιδιά μέσα στην τάξη και γιατί έκανε «σαμποτάζ».

Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, ο Λένον τιμωρήθηκε τρεις φορές μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Ένας καθηγητής διέσωσε τα αρχεία, ο οποίος είχε κληθεί να κάψει το περιεχόμενο μίας σχολικής αποθήκης τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με το BBC, ο καθηγητής έσκισε τις σελίδες ενός βιβλίου για να τις κρατήσει για ενθύμιο όταν πρόσεξε πάνω σε αυτές το επίθετο Λένον, καθώς το… Σκαθάρι ήταν ήδη διάσημο.

Την γνησιότητα των εγγράφων πιστοποίησε ο στενός φίλος του Λένον στο σχολείο, Πιτ Σότον, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο για την ζωή του καλλιτέχνη.