Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2014

vouli_aftodioikisi

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014. Βέβαια σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το κορυφαίο νομοθέτημα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει πέντε ημέρες, και θα κορυφωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, ξεκίνησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η εξέταση του κρατικού προϋπολογισμού, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Κατά την σχετική συζήτηση, η αντιπολίτευση επικέντρωσε τα πυρά της στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι φέρνει προς έγκριση έναν προϋπολογισμό, ο οποίος είναι υπό αίρεση και υπό ριζική αναθεώρηση, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους οικονομικά ασθενέστερους.
Πάντως, ο εισηγητής της ΝΔ Στ. Καλογιάννης, αν και υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στην κατεύθυνση εξόδου από την κρίση, αναφέρθηκε στις αντοχές της κοινωνίας, τα όρια της οποίας έχουν εξαντληθεί, τονίζοντας ότι οι φόροι στα ακίνητα είναι δυσβάσταχτοι.