ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:Ακριβώς μισός αιώνας από τον 1ο Κρυμμένο Θησαυρό του Πατρινού Καρναβαλιού

uldxsxqhih56bd79144145f

Ήταν Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 1966 –ακριβώς μισό αιώνα πριν!- όταν ο Νίκος Μαστοράκης διοργάνωσε στην Πάτρα, για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, το «Κυνήγι Αποκρηάτικου Θησαυρού». Το παιχνίδι διεξήχθη στο κέντρο της πόλης με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Τριών Συμμάχων και έμελλε να είναι η πρώτη διοργάνωση του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που έκτοτε αποτελεί κορυφαίο θεσμό εντός του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στην ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε εκείνο το βράδυ στην πλατεία εμφανίζονται τόσο ο τότε διοργανωτής Νίκος Μαστοράκης, όσο και ο διάδοχός του Άλκης Στέας, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη την αμέσως επόμενη χρονιά και διοργάνωνε το παιχνίδι ανελλιπώς, μέχρι και το 1999, χρονιά θανάτου του. Το 1966 ο Άλκης Στέας συμμετείχε ως μέλος πληρώματος το οποίο κατέκτησε την τρίτη θέση στο παιχνίδι.

Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο παρουσιάζεται, ενώπιον της επιτροπής και του Μαστοράκη, ένα από τα ζητούμενα του παιχνιδιού της χρονιάς, «κοπέλα με μπικίνι». Στη φωτογραφία εμφανίζονται και ντομινοφόροι (άλλο ζητούμενο της ημέρας εκείνης), ενώ δεξιά κάτω εικονίζεται ο πατρινός Βασίλης Παπαχρηστόπουλος.

Σε εκείνο το πρώτο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού πήραν μέρος 94 Πατρινοί και επισκέπτες με τα αυτοκίνητα τους. Η εξέλιξη του θεσμού φτάνει ως τις μέρες μας με πληρώματα που κάποιες χρονιές ξεπέρασαν και τα 200 στο πλήθος και με μία μαζική συμμετοχή καρναβαλιστών που αθροίζει πλέον σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Φέτος διοργανώνεται στην Πάτρα το 51ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περί τις 150 καρναβαλικές ομάδες. Τα πρώτα θέματα εκφωνήθηκαν ραδιοφωνικά το περασμένο Σάββατο, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο η δράση θα συνεχιστεί με νυχτερινά κοντρόλ και παιχνίδια πλατείας.

Πηγή:http://www.thebest.gr