Α.Σαμαράς: “Βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση”

samaras-soults

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές του δηλώσεις με τον Μάρτιν Σουλτς μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε ότι αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση και έτσι είμαστε απολύτως έτοιμοι για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Παράλληλα προανήγγειλε επένδυση ξένου κολοσσού στην Ελλάδα.

Οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας, θα είναι «μία Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή», μία Ευρώπη «της αλληλεγγύης και ισορροπίας».

«Ευρώπη της ισορροπίας σημαίνει ισορροπία στην δημοσιονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη, στην ανάκαμψη και στην κοινωνική συνοχή. Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει να απορρίψουμε τα στερεότυπα και τους διαχωρισμούς για την Ευρώπη βορρά – νότου», σημείωσε.

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι να υπάρξει μία πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων και της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και θαλάσσιες πολιτικές με έμφαση στις ευκαιρίες που παρέχει η θάλασσα, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου, Σούλτς, απάντησε σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πως όταν η Eurostat υποβάλει τα αριθμητικά στοιχεία για το πλεόνασμα, «θα αρκεστούμε στις υποσχέσεις μας».

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε και στην επικείμενη ελληνική Προεδρία τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη και σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να αποδείξει η Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν κράτη διαφορετικών κατηγοριών και ότι όλες οι χώρες – μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι ισότιμο και πλήρες μέλος της Ε.Ε. τόνισε χαρακτηριστικά.