Σαμαράς: Τέλος στα προνόμια των βουλευτών που παρανομούν

maximou-samaras500

Την οργή του Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσε το περιστατικό, με τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος κυκλοφορούσε  με αυτοκίνητο, το οποίο είχε πλαστές πινακίδες.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου είναι έξαλλος με τον πρώην υπουργό και έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, όσοι βουλευτές διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας να στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Πιο αναλυτικά μετά την περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές εν ενεργεία ή συνταξιούχοι που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας να στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Απο την πλευρά του, ο κ. Λιάπης πήρε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα. Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι είχε στο τζιπ  κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Την ίδια ώρα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας,  τόσο ο Ανδρεάς Παπαμιμίκος όσο και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης καταδίκασαν την πράξη του Μιχάλη Λιάπη.

Ο κ. Παπαμιμίκος είπε πως η κίνηση του κ. Λιάπη προκαλεί χείριστη εντύπωση και θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη όπως κάθε έλληνας πολίτης, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε πως ο κ. Λιάπης τους πλήγωσε με την ενέργειά του, αλλά δεν είναι πλέον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.