Α. Σαμαράς: «Τα χειρότερα πέρασαν»

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÕÐÏØÇÖÉÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ

«Τα χειρότερα πέρασαν», παρότι η δοκιμασία της χώρας δεν τελείωσε ακόμη, αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες το βράδυ από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι το επόμενο εξάμηνο είναι το πιο κρίσιμο για τη χώρα γιατί θα φανεί εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

«Δίνουμε αγώνα με όσους θέλουν τη χώρα κολλημένη σε ένα παρελθόν. Τη μάχη την κερδίζει η Ελλάδα με τις θυσίες του λαού. Σ’ αυτήν την Ελλάδα τούς θέλουμε όλους μαζί», υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε την σημερινή κατάσταση της χώρας και δήλωσε ότι: «πάψαμε να ξοδεύουμε περισσότερα από ότι παράγουμε, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα δανειστούμε επιπλέον για να βγάλουμε τη χρονιά», είπε ο κ. Σαμαράς ασκώντας συγχρόνως κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που λοιδορεί την πρόθεση της κυβέρνησης να διαθέσει από το πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ασθενεστέρων.

«Δεν ξέρει τι είναι να τα δώσεις πίσω στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς. Συνέχισε την κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για τη συνολική στάση που ακολουθεί απέναντι στα πράγματα με αιχμή τα θέματα της ανάπτυξης, της παιδείας και της υγείας.

«Η ασυδοσία των όσων κόπτονται για την ανάπτυξη και μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακό έργο θα σταματήσει. Κανείς να μην υποκρίνεται ότι είναι πιο Ελληνας από τον διπλανό του», σχολίασε και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες χρονιές θα μειωθεί το φορολογικό βάρος και ο στόχος θα είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% με σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ.