Σαμαράς: Σενάρια πολιτικής ανωμαλίας οι πρόωρες εκλογές

Antonis_Samaras

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει σκληρή απάντηση σε όσους διαρρέουν σενάρια περί σχηματισμού άλλης κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για “σενάρια πολιτικής ανωμαλίας” επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν ασχολείται “με όσους κινούνται μέσα στο σκοτάδι” και αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Μάιο.

Στα σενάρια περι σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, ο κ. Σαμαράς δίνει την απάντησή του με αυστηρό τόνο: “Τα θεωρώ – και το λέω ξεκάθαρα- σενάρια πολιτική ανωμαλίας” τονίζει και προσθέτει οτι “δεν ασχολούμαι με όσους κινούνται μέσα στο σκοτάδι”.

“Επιτομή του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας” χαακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκαλύπτει πως συναντήθηκε πρόσφατα με τον Κώστα Καραμανλή και “τα είπαν σαν καλοί φίλοι”.

Επιπλέον, σημειώνει πως η απόφαση για την περαιτέρω μείωση του χρέους θα πρέπει να ληφθεί από τους εταίρους την άνοιξη, αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο και υπαινίσσεται πως σημειώνονται διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας.

Αναγνωρίζει πως το 2013 υπήρξε υπερφορολόγηση των πολιτών και διαμηνύει πως οι φτωχοί και οι αδύναμοι θα προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς.

Ακόμη, για τη συμφωμλια με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστηματα εκτιμά ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα συμφωνία.