Σαμαράς: «Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου»

samaras-pretenteris-1024x683

«Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία» τόνισε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, ενώ τόνισε ότι το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε «προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες κατά της βίας», σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.

Στην συνέχεια δήλωσε: «υπάρχει ψυχική οδύνη για κάθε θύματα και ιδιαίτερα γι’ αυτά τα τρία τα νέα παλικάρια που πεθάνανε και νομίζω ότι το καλύτερο μνημόσυνο σε αυτά τα νέα τα παιδιά, θα ήταν ακριβώς αυτή η ενότητα του κόσμου γιατί αυτό είναι το οποίο αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε. Αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που έχει το πρόβλημα της κρίσης και πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα, είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η βία είναι μία και πρέπει να καταδικάζεται, τα κόμματα πρέπει να καταγγέλλουν τις πράξεις βίας αλλά και τις ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν στην βία. Δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει και να καταγγέλλει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το να ανέχεσαι ή να δικαιολογείς ακραίες συμπεριφορές οδηγεί στη βία. Δεν μπορείς να μην καταγγέλλεις πράξεις όπως στις Σκουριές ή στην Μαρφίν όπως δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν σε δίκες που δεν θα έπρεπε».

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός ο κόσμος δεν έχει σχέση με τις ναζιστικές απόψεις. «Δεν υπάρχουν ρίζες Ναζί στην Ελλάδα, είναι μία αντίδραση στα δύσκολα που περνάει ο κόσμος. Με το που θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και να επικρατεί ομαλότητα και σταθερότητα τέτοια φαινόμενα θα εξαφανιστούν», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι μετά τις εξελίξεις η δύναμη της Χρυσής Αυγής θα μειωθεί.