Σαμαράς: «Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τις συνέπειες»

samaras21

«Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι. Κάποιοι ήδη είναι προφυλακισμένοι. Δεν έχει γίνει ποτέ έως τώρα» , τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τις ΗΠΑ μιλώντας ανοικτά στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς, απέρριψε την θεωρία των χρυσαυγιτών για πολιτική δίωξη και άνοιξε ομπρέλα προστασίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τους κκ. Ν. Δένδια και Χαρ. Αθανασίου, λέγοντας ότι η Δημοκρατία λειτουργεί και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι η σημερινή εικόνα δεν έχει σχέση με την τελευταία εβδομάδα, επιχειρώντας να πείσει πως με τις ενέργειες των τελευταίων ημερών, η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζει την Δικαιοσύνη, μετά και την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είμαστε Δημοκρατία. Η Δημοκρατία λειτουργεί και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε πως «όσοι υπονομεύουν την δημοκρατία, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θύμισε ότι όσοι «παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη». «Όλα λύνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα και ομαλότητα».
Ο κ. Σαμαράς, επανέλαβε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της σταθερότητας και θεωρείται «προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».