Σαμαράς: Όποιος προωθεί την βία και την ακρότητα θα βρεί απέναντι τους Έλληνες

18539-e0

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, διάλεξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να αρχίσει το πρόγραμμα της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός μετά τον εκκλησιασμό του, από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

«Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη», είπε.

Φυσικά ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσε να παραλείψει αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε: «σαν Πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα».