Σαμαράς: Με την αναγγελία κατασκευής του TAP, καθιστούμε την Ελλάδα πόλο επενδύσεων

DF0286301D2EB3AB5B36750CB732514F“Για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχεις συνεχώς ανάγκη από δανεικά” τόνισε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα πια γίνεται ελκυστική για επενδύσεις. “Αυτά αποστομώνουν τους προφήτες της καταστροφής”, συμπλήρωσε.

“Με την αναγγελία κατασκευής του TAP, καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

“Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα” σημείωσε και συνέχισε κάνοντας λόγο για “προφήτες καταστροφής”. “Ενώ οι περισσότεροι προέβλεπαν την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε τα σενάρια της καταστροφής”.

Ακόμα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως “η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σε ένα χρόνο μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες”.

Στον απόηχο του κυβερνητικού ανασχηματισμού και την ιστορική “συγκατοίκηση” με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι “η αναγέννηση της Ελλάδας είναι έργο όλων των Ελλήνων. Είχαμε και θα έχουμε μεγάλες διαφωνίες αλλά το έργο του τελευταίου χρόνου το πετύχαμε όλοι μαζί”.

Και συμπλήρωσε: “Θα νικήσουμε την ανεργία με επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Με διευκόλυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Θα νιώσουμε πραγματικά δικαιωμένοι, όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία. Την ανεργία όλων”.

Σχετικά με την ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά και πως θα βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές.”Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση”, είπε, προσθέτοντας ότι “το “μαύρο” από τις οθόνες φεύγει. Αλλά όχι για να γυρίσουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος”.