Σαμαράς: Φως στο τούνελ για την Ελλάδα

antonis-samaras

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου για το 2013, συναντήθηκε με τον πρόεδρό της  ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος παρέδωσε στον πρωθυπουργό την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά συζήτησε ο κ. Σαμαράς με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου και προσκάλεσε την ΕΣΕΕ σε έναν διευρυμένο διάλογο με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εμπορική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Σε χαιρετισμό που έστειλε χθες, Δευτέρα, στην απογευματινή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκαστήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό.

Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.

Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο. Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή. Περιμένουμε πολλά από εσάς, το ελληνικό λιανικό εμπόριο, όχι μόνο από τις ξένες επενδύσεις».