Σαμαράς: “Είχαμε ΕΡΤ αλλά όχι δημόσια ραδιοτηλεόραση”

F99167A893D6CEA441E420E8A16313BF“Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο κ. Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης και τώρα τους έπιασε ο πόνος”  τόνισε σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

“Είχαμε ΕΡΤ αλλά όχι δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή” ενώ ακόμα δήλωσε πως έχουμε ανάγκη από μια “ανεξάρτητη όχι κομματική ραδιοτηλεόραση. Χωρίς τέτοιες μεγάλες πρωτοβουλίες για μεταρρύθμιση η χώρα θα βουλιάξει”.

“Η ΕΡΤ ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός”συνέχισε και επανέλαβε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν “σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης”.

Aκόμα δήλωσε πως η αλλαγή στην στάση του κόσμου, μεγάλη ευθύνη έχει η κρίση. “Οι δικές μας ιδέες είναι παναθρώπινες, εμείς μιλάμε για ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, εξωστρέφεια, για μας η ατομική ελευθερία σέβεται την ελευθερία του διπλανού μας”. Ενώ συμπλήρωσε: “Διώχνουν επιχειρήσεις, κλείνουν εργοστάσια και μετά κόπτονται για την ανεργία. Κι ύστερα διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε δημόσια με αξιοκρατία”.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς “πολλοί προσπάθησαν να την εξυγιάνουν ωστόσο στάθηκε αδύνατο καθώς όποιος το επιχείρησε, συνασπιζόταν εναντίον του η συντεχνία”.

Ακόμα είπε χαρακτηριστικά “πολλοί προσπάθησαν να την εξυγιάνουν ωστόσο στάθηκε αδύνατο καθώς όποιος το επιχείρησε, συνασπιζόταν εναντίον του η συντεχνία”.

“Κάποιοι νομίζουν ότι η δημοκρατία είναι αυτό ακριβώς: Ο καθένας ότι μπορεί να αρπάξει, να καταλάβει να οικειοποιηθεί το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Όποιος αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον υπονομεύει τη δημοκρατία” σημείωσε.

“Μιλάνε για δικαιώματα ενώ εννοούν απίστευτα προνόμια. Τα δικαιώματα μπορούν να τα απολαύσουν όλοι, ενώ τα προνόμια λίγοι σε βάρος των πολλών”, ανέφερε, επίσης, ο κ. Σαμαράς. “Για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοινωνίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων”, είπε.

“Για τους αντιπάλους μας κυριαρχεί η πολιτική σκοπιμότητα. Εμείς παλεύουμε για αξιοκρατία και εξωστρέφεια” υπογράμμισε.