Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός

sam_brussels1

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο και στην αποφασιστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και έστειλε μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung, με θέμα «The Necessity of Europe»
«Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ζήτησε να ενισχυθεί η προστασία στα σύνορα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε την αναφορά του στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας: «ήταν ένας Ευρωπαίος, ένας πραγματικός οραματιστής γιατί μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών την εποχή εκείνη κατανόησαν τις τεράστιες δυνατότητα της Ενωμένης Ευρώπης».
Όπως πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός: «επρόκειτο περί του Εθνάρχη που καθιέρωσε τον σύγχρονο κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 και του ηγέτη που οδήγησε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ευρώπη, κάνοντας ειδική μνεία στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων.