Ρισκάρει την επιστροφή πολλών δις η Μέρκελ, δηλώνει ο Γκρέγκορ Γκίζι

gkiziΡισκάρει η Μέρκελ την επιστροφή πολλών δισεκατομμυρίων σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι.

“Απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των φορολογουμένων” συγκεκριμένα δηλώνει ο κ. Γκίζι. Ενώ τόνισε ακόμα πως “οι επιβληθείσες, κυρίως από την γερμανική κυβέρνηση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο ώθησαν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση και κοινωνικά προβλήματα, αλλά κατέστησαν και αδύνατη την επιστροφή των δανείων στο εγγύς μέλλον”.

Ακόμα επεσήμανε πως η συγκεκριμένη πολιτική καθιστά τώρα αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία, επισήμανε, θα κοστίσει στη Γερμανία πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

“Με την επιμονή της στο πρόγραμμα περικοπών που παρουσιάζεται ως πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η καγκελάριος ρισκάρει απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων σε βάρος των φορολογουμένων”, αναφέρει ο Γκρέγκορ Γκίζι.

“Κάθε Σουηβή νοικοκυρά γνωρίζει ότι ο γείτονάς της, για να της επιστρέψει τα δανεικά, πρέπει να πάει καλά.

Στην ευρωκρίση όμως η γερμανική κυβέρνηση επέμεινε πεισματικά ότι εξυγιαίνεται κανείς με τη λιτότητα. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν λειτουργεί”.