Ρένα Δούρου: “Τα ψίχουλα των 6 δις δεν αφορούν στη δημιουργία απασχόλησης”

245AD1EACCB19E12EEDA91EF9B71BF73Πολύ αργά και στην λάθος κατεύθυνση κινήθηκε η απόφαση της Ευρώπης για την ανεργία, σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Όπως δηλώνει η κα Δούρου “η κατ’ ευφημισμόν “Πρωτοβουλία Απασχόληση Νέων”, που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο κορυφής, συνιστά στην πραγματικότητα χορήγηση… ασπιρινών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που συνιστά η καλπάζουσα ανεργία των νέων”.

Καθώς όπως χαρακτηρίζει “τα ψίχουλα των 6 δις” δεν επαρκούν και δεν αποσκοπούν “στη δημιουργία απασχόλησης και συνολικά συνιστούν πρόκληση για τα 5.5 εκατομμύρια άνεργων νέων κάτω των 25 ετών “.

“Όσο οι ευρωπαίοι ηγέτες, εγκλωβισμένοι στη μονεταριστική ορθοδοξία, επιμένουν να αγνοούν τις πολιτικές ανάπτυξης και αλληλεγγύης ως το μόνο αντίδοτο για την ανεργία και προωθούν τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικού ντάμπινγκ που επιβάλλει η Γερμανία, τόσο περισσότερο το πρόβλημα θα διογκώνεται. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, που προσθέτουν το ένα λάθος στο το άλλο, καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών” καταλήγει η βουλευτής.