Ράμπα για ΑμεΑ στην πεζογέφυρα του Κηφισού

to-neo-kanonistiko-plesio-programmaton-ikonomikis-enischisis-amea-socialpolicy-gr_

Μια νέα και σύγχρονη ράμπα ειδικών προδιαγραφών για ΑμεΑ κατασκευάστηκε από το δήμο Πειραιά, στην υπάρχουσα πεζογέφυρα του Κηφισού που συνδέει το Νέο Φάληρο με το Μοσχάτο, στο ύψος της οδού Καλλέργη, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών του Νέου Φαλήρου.

Η νέα ράμπα θα διευκολύνει τη διέλευση των πολιτών και ειδικότερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αφού μέχρι πρότινος η πρόσβασή τους ήταν απαγορευτική. Η χρήση ωστόσο της νέας ράμπας που θα συνδέει με άμεση πρόσβαση τα δύο εμπορικά κέντρα των δήμων, θα είναι εφικτή μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και από την πλευρά του δήμου Μοσχάτου, έπειτα από συνεννόηση και συνεργασία των δύο δήμων.

Ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας του δήμου Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του Νέου Φαλήρου, που δεν ήταν άλλο από την εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και την άμεση διέλευση των πολιτών, μέσω της πεζογέφυρας του Κηφισού ποταμού. Εξήγησε μάλιστα ότι για την εύρυθμη λειτουργία της νέας ράμπας, έγιναν τοπικές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο κ. Αργουδέλης ευχήθηκε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο και από την πλευρά του δήμου Μοσχάτου, έτσι ώστε η πεζογέφυρα να είναι πλήρως λειτουργική.

Πηγή: newsbeast.gr