Ρ. Δούρου: Εκβιαστικό δίλημμα – όχι το ευρώ η ΣΥΡΙΖΑ, Μνημόνιο και Σαμαράς ή Χρυσή Αυγή

renadourou_athenspress.gr_

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, αναφέρθηκε στις γερμανικές εκλογές αλλά και τη Χρυσή Αυγή.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών
«Όσοι έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκηνή, δεν νομίζω ότι υπήρξε έκπληξη. Η προεκλογική περίοδος, μέρα με τη μέρα, έδειχνε την επικράτηση Μέρκελ. Βλέπω κάποιους τίτλους στο Διαδίκτυο και όχι μόνο το ελληνικό που τονίζουν το γεγονός ότι θα είναι η τρίτη Καγκελάριος που θα έχει εκλεγεί για τρίτη φορά. Έκανε ένα «σκορ», για να το πω δημοσιογραφικά, που πρέπει να προβληματίσει εμάς. Τα κυβερνητικά στελέχη που ήθελαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να περιμένουν τη χθεσινή ημέρα και να δημιουργούν ψευδείς και πλαστές προσδοκίες, διότι για όσους παρακολουθούν τη διεθνή πολιτική σκηνή ξέρουν ότι και η κυρία Μέρκελ, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε, είπε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ως προς τις μεταρρυθμίσεις και να μην περιμένουμε κάποια διαφορά πολιτικής. Το πρόβλημα το έχουν οι Σοσιαλδημοκράτες. Φαίνεται ότι η Μέρκελ, όποιον βάζει δίπλα του, μάλλον τον απομυζά και παίρνει τις δυνάμεις του παρά να περιμένουμε εμείς διαφορά στην πολιτική, να έχει μια χρυσόσκονη σοσιαλιστική, με πιο ανθρώπινο χαρακτήρα. Μην ξεχνάτε τι έχουν ψηφίσει οι Σοσιαλιστές τα τελευταία χρόνια στα επίδικα: δημοσιονομική πολιτική, πακέτα, μνημόνια.»

Για τη Χρυσή Αυγή και την αντιμετώπισή της
«Κάποιες γυναίκες έχουν μαυροφορεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα… Για να αποδομηθεί το ρίζωμα του νεοναζισμού στη χώρα, χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι κάτι που έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη. Τα τελευταία τρία χρόνια, πρέπει να θυμηθείτε πως όσοι κάναμε λόγο για την επικινδυνότητα αυτού του φαινομένου, μας μέμφονταν για υπερβολικούς.

Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Μπορεί οι παππούδες Ελλήνων να πήραν μέρος στον αγώνα κατά του τρίτου Ράιχ και τώρα κάποιοι να υψώνουν το χέρι ναζιστικά. Και δεν είναι μόνον από τους τρισάθλιους οικονομικούς δείκτες που έχει γίνει αυτό και εξαθλιώνουν τη ζωή μας, αλλά και από την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και τα ολυμπιακά έργα στήθηκαν με πολύ αίμα μεταναστών που δεν είχαν χαρτιά και δεν υπήρξε αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και τέλος, από την έλλειψη παιδείας. Και η δική μας γενιά και των γονιών μας χαζογελούσε μπροστά στα λάιφσταϊλ ρεπορτάζ με τα παιδιά που μπέρδευαν τα λόγια της 28ης Οκτωβρίου και τον Απόστολο Γκλέτσο με τον Μανόλη Γλέζο.
Το έχουμε καταλάβει, όμως, όλοι; Διότι και ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος, που το μόνο που μπορούμε να του πιστώσουμε τον τελευταίο καιρό είναι η θεωρία του συνταγματικού τόξου, και από την άλλη πλευρά ο κ. Σαμαράς με τη θεωρία των δύο άκρων, δεν το έχουν αντιληφθεί. Αυτή τη θεωρία, δεν την έχουμε αντιληφθεί την επόμενη της δολοφονίας Φύσσα. Πήγε στην Ουάσινγκτον και σπατάλησε χρόνο με τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους για να τους εξηγήσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι το αντίστοιχο της Χ.Α. και σχεδόν τρομοκρατική οργάνωση. Και δεν μπορώ να αθωώσω έναν συνταγματολόγο, όπως ο κ. Βενιζέλος, με τη θεωρία του συνταγματικού τόξου. Ποιος χωράει εκεί μέσα; Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. που κουρελιάζουν τρις κάθε μέρα το Σύνταγμα; Χρόνο στα τηλεπαράθυρα ψάχνουν, όπως ο κ. Λαζαρίδης που δεν είχε εμφανιστεί…

Και ο κ. Δένδιας; Πού βρήκε τόσους φακέλους (για τη Χ.Α.); Δεν υπήρχαν αυτά τα πράγματα; Τόσες καταγγελίες έγιναν και από δημοσιογράφους…

Εγώ, λοιπόν, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν θα αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο με τρόπο για να επαναδιατυπώσουν ένα ψευδές και εκβιαστικό πολιτικό δίλημμα: όχι το ευρώ η ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το Μνημόνιο και Σαμαράς ή Χρυσή Αυγή.»