Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τα Πανεπιστήμια

arvanitopoulos

Σήμερα ψηφίζεται  η τροπολογία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν να δίνουν στις εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2014 να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα αν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Το Υπουργείο Παιδείας έκανε σαφές ήδη από τη Δευτέρα ότι το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θα χαθεί, με την προϋπόθεση, ωστόσο, να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας συναντάται σήμερα στις 10 με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο πρύτανης Θ.Πελεγρίνης.

Χθες η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων κράτησε περίπου 1,5 ώρα και διεξήχθη σε καλό κλίμα.
Ο κ.Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων. Για άλλη μια φορά επισήμανε ότι πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο θέτοντας ως ανώτατο χρονικό όριο για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα και αύριο σε νέα 48ωρη απεργία, ενώ αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.