* Ακραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές, διαμηνύει ο Αλ. Τσίπρας, που ενημερώνει απόψε τη Βουλή και καλεί την αντιπολίτευση να πάρει θέση

Υποταγή και διεύρυνση της “φτωχοποίησης” αξιώνουν οι δανειστές

* Τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργού με Μέρκελ – Ολάντ αργά χθες βράδυ

Αποφασισμένη να προασπίσει μέχρι τέλους τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να βγάλει οριστικά τη χώρα από τη σκοτεινή περίοδο των Μνημονίων και της τρόικας δηλώνει η κυβέρνηση, αποκρούοντας με κατηγορηματικό τρόπο αξιώσεις που αναπαράγουν την κρίση, την ύφεση και την οικονομική ασφυξία.

Ο Αλ. Τσίπρας ενημερώνει απόψε τη Βουλή για τη διαπραγμάτευση και καλεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, κυρίως Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη, να πάρουν ξεκάθαρη θέση: Να διευκρινίσουν αν αποδέχονται τις καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών ή να στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση. Οι ιδεοληπτικές εμμονές κύκλων των δανειστών, με την ενθάρρυνση της “τρόικας εσωτερικού”, δυσχεραίνουν τη διαπραγμάτευση και μετατρέπουν το ελληνικό ζήτημα σε παγκόσμιο πρόβλημα.

Ο Αλ. Τσίπρας είχε χθες βράδυ νέα τηλεδιάσκεψη με την Άν. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ, ενώ στις Βρυξέλλες καταβάλλονται προσπάθειες για νέα συνάντηση με τον Ζ.Κλ. Γιούνκερ πριν από τη σύνοδο των G7, Κυριακή και Δευτέρα.

Πηγή:http://www.avgi.gr