Πρώτη ημέρα χωρίς συνιστώσες για το ΣΥΡΙΖΑ

A5F05690E1B32F3BE033F2529D28A097Νικητής βγήκε ο Τσίπρας από το συνέδριο του κόμματος του. Ο κ. Τσίπρας είναι μεν πλέον ο 1ος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η εσωτερική όμως «αντιπολίτευση» της οποίας ηγείται ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης με την Αριστερή Πλατφόρμα, επιμένει να υπενθυμίζει στην πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Τσίπρα ότι «ΣΥΡΙΖΑ» σημαίνει «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Για τον κ. Λαφαζάνη, φυσικά, η έμφαση δίνεται στο «ριζοσπαστική»., Αμέσως μετά από το Συνέδριο είναι ακόμη πιο εμφανές το πόσες είναι οι ισορροπίες που καλείται να τηρήσει ο κ. Τσίπρας, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε απορία θα μπορούσε να είναι και ένα ανοιχτό, ακανθώδες ζήτημα για το κόμμα που κατέχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Για παράδειγμα, οι συνιστώσες διαλύθηκαν ή όχι; Το ότι ορισμένες εξ αυτών, αριθμητικά αδύναμες, έλαβαν προθεσμία -έστω και αόριστη, εντός «εύλογου διαστήματος»- προκειμένου να λύσουν το υπαρξιακό τους ζήτημα, ερμηνεύεται σαν τακτικός ελιγμός ή ήττα για τον κ. Τσίπρα και την πλειοψηφική τάση;