Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επιστράτευση

papariga1Πρόταση νόμου, ώστε να απαγορευτεί η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης κατέθεσε το ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως αναφέρει η έκθεση αιτιολόγησης “η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου”.

Με την πρόταση νόμου που κατέθεσε, απαγορεύεται η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων πριν ή μετά την κήρυξη της απεργίας. Ζητά επίσης να απαγορευτεί η πολιτική επιστράτευση και σε κάθε άλλη περίπτωση η κινητοποίηση των εργαζομένων για την προβολή ή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.  Επίσης προβλέπει την παύση ισχύος της πολιτικής επιστράτευσης ή όποιος άλλος τρόπος επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων και κινητών πραγμάτων που έχει κηρυχθεί ή δεν  ανακλήθηκε ακόμη.