Προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ τρόικα-κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

pleistiriasmoi

«Υπάρχει μετακίνηση της τρόικα, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία και δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία». Αυτή τη δήλωση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς έκανε κορυφαίος πολιτικός παράγοντας, με γνώση των συζητήσεων που έγιναν την Τετάρτη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, της τρόικα και του υπουργού Οικονομικών.

Θα γίνει ως τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή η νομοθέτηση, είτε στη βάση κοινής συμφωνίας είτε μονομερώς, συμπλήρωσε.

Συμφωνία υπάρχει μόνο σε ένα θέμα: στο χρονικό διάστημα του μεταβατικού καθεστώτος. Η τρόικα αποδέχθηκε την ετήσια διάρκεια, έναντι των 6 μηνών που ζητούσε αρχικά.

Η μεταβατική αυτή περίοδος, το 12μηνο του 2014, «θα έχει πολυμετρικά χαρακτηριστικά» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος παράγοντας, ο οποίος αρνείται να εξηγήσει περισσότερο τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό και δεν αποκλείεται η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με την τρόικα να επαναληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.