Προσαγωγές και τραυματισμοί στην πορεία μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου

aleksisporeies

Aυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας.1000 άτομα περίπου συμμετέχουν στην εκδήλωση στα Προπύλαια, ενώ η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή.

Τρεις σταθμοί του μετρο(Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο)παραμένουν κελιστοί, με εντολή της αστυνομίας.

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας των μαθητών, στο κέντρο της Αθήνας, όταν άγνωστοι, επιτέθηκαν στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών τον οποίο γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο.

Η ίδια ομάδα αγνώστων που παρεισέφρυσε στην πορεία των μαθητών πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπουκάλια, πέτρες και νεράντζια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 55 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ συνελήφθησαν άλλοι 10 για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές και άλλα αδικήματα.Από τις επιθέσεις των αγνώστων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Κατά την αποχώρηση τους από το χώρο των Προπυλαίων οι άγνωστοι εγκατέλειψαν στο σημείο βόμβες μολότοφ, στυλιάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες και κράνη, τα οποία κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η αστυνομία επέτρεψε τελικά να συνεχιστεί το υπόλοιπο κομμάτι της πορείας αλλά μια ομάδα περίπου 100 μαθητών και φοιτητών παρέμειναν μπροστά στο μέγαρο της πρυτανείας στα Προπύλαια, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μικροένταση σημειώθηκε και στο Αιγάλεω όταν αγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις σε απόσταση 100 μέτρων από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και κοντά στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω.