Προκλητική επίθεση Σόιμπλε κατά της Ελλάδας, στο παρά 5′ του Eurogroup

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙΠροκλητική επίθεση, στο παρά 5′ του Eurogroup, εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε. Δήλωσε «λυπάμαι για τους Έλληνες» και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «ανεύθυνη συμπεριφορά».
Σε συνέντευξή του σήμερα στη Γερμανική Ραδιοφωνία ο Β. Σόιμπλε, σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο Β. Σόιμπλε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων. Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

Σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εμφανίστηκε συγκρατημένος.

Πηγή:http://www.avgi.gr