Προχωρά το υπ. Υγείας στο νέο ιατρικό σύστημα- Γιατροί ΕΟΠΥΥ απεργούν έως 27/12

eopyy-kleinei

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ αποτελούν αγκάθι στην κυβέρνηση για τις σχέσεις εργασίας τους. Την ίδια ώρα που το ιατρικό σύστημα είναι στον αέρα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να έχουν κηρύξει απεργία έως τις 27 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες θα δούνε το νέο σύστημα που θα είναι πολύ καλό.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επιμένουν ότι δεν μπορεί νε μεταφερθεί το ιατρικό προσωπικό του πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ή αν μεταφερθεί να είναι με υψηλό βαθμολόγιο και με βάση τα χρόνια του καθενός.

 Στον αντίποδα, ο κ. Γεωργιάδης εμμένει στην άποψή του ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν στο νέο σύστημα, ενώ εντός των ημερών ξεκινά την εξπρές διαδικασία της διαθεσιμότητας και μάλιστα αναμένει τις λίστες με τα κενά στο ΕΣΥ, ώστε να γνωρίζει τις ανάγκες σε ειδικότητες.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα προκηρυχθούν οι θέσεις των γιατρών που χρειάζονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν οι απεργοί γιατροί.
Ο ιατρικός κλάδος όμως δεν κάνει πίσω γνωρίζοντας ότι τα σχέδια Άδωνι- κυβέρνησης έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και στόχος είναι να ανοιχτεί το σύστημα στον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα σιγά σιγά να μπαίνουν λουκέτα στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ.