Σ. Κεδίκογλου: “Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος”

Σίμος Κεδίκογλου«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό, αλλά και την επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι στο πλαίσιο του νόμου υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να ρυθμιστούν αναφορικά με κάποιες ειδικές κατηγορίες.

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι «διάλογος δεν μπορεί να γίνεται αδιαφορώντας για δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρώντας το σύνολο του επιβατικού κοινού».

«Πώς να τα συζητήσεις αυτά όταν σου λένε ότι όλα ή τίποτα και παραλύουν την Αθήνα;», διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με απασχολεί το γεγονός ότι ορισμένοι επιμένουν να βάζουν το ατομικό άνω απ’ το συλλογικό. Με απασχολεί το γεγονός ότι και σήμερα ταλαιπωρούνται συμπολίτες μας, με απασχολεί η πορεία της οικονομίας μας», προσθέτει.

Σε ερώτηση για το πώς έφτασε η κυβέρνηση στην απόφαση να επιστρατεύσει τους απεργούς, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε: «Μας ώθησε η πίεση του κόσμου, μας ώθησαν οι διαμαρτυρίες», ενώ αποκάλυψε ότι και ο ίδιος «προσωπικώς έγινα δέκτης εντονότατων διαμαρτυριών».

Τέλος, για τις διαφωνίες που εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι φυσικό να συμβαίνουν σε κάθε συνασπισμό.