Πούτιν: Αγαπούσαμε τον Τσαϊκόφσκι για την μουσική του οχι επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

1204649700

«Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος -αν και είναι αλήθεια πως δεν τον αγαπούμε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος- αλλά ήταν καλός μουσικός και όλοι αγαπούμε τη μουσική του. Και λοιπόν;» δήλωσε χτες σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιχειρώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις για την σταλινικού τύπου νομοθεσία που στοχοποιεί τους ομοφυλόφιλους.

Ο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, ο διάσημος συνθέτης που αποτελεί πηγή εθνικής υπερηφάνειας της Ρωσίας, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα, γεγονός το οποίο κατά τα λεγόμενα του Πούτιν αποδεικνύει πως δεν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Στην ερώτηση, αν θα συναντούσε μέλη της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής κοινότητας, απάντησε: «Σας διαβεβαιώνω πως συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένες φορές τους έχω απονείμει κρατικά βραβεία».

«Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε την τρίχα τριχιά, τίποτε το τρομακτικό ή φοβερό δεν συμβαίνει εδώ στη χώρα μας» πρόσθσε.

Στην εν λόγο συνέντευξη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες μετά την εφαρμογή της νέας αμφιλεγόμενης νομοθεσίας «κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Ουσιαστικά με τον νόμο που εγκρίθηκε τον Ιούνιο, ποινικοποιείται κάθε θετική δημόσια έκφραση σχετικά με την ομοφυλοφιλία, αφού απαγορεύει τη διάδοση της αποκαλούμενης «προπαγάνδας» υπέρ «μη παραδοσιακών» σχέσεων.