Πολιτικές διαπραγματεύσεις για τον Πρωθυπουργό κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε

merkel-samaras-thumb-large

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη, θα έχει επαφές με ομολόγους του.

Στο επίκεντρο των διμερών συζητήσεων θα βρεθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα 24ωρα πριν από την επιστροφή της τρόικας, ο πρωθυπουργός θα κάνει το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την επίτευξη των στόχων (πρωτογενές πλεόνασμα) και να ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.
Παρά την ενόχληση που εκφράστηκε από τις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά με τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δεν μπορεί να λάβει άλλα μέτρα, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να πείσει τους ομολόγους του, για την συγκεκριμένη στάση.
Ο πρωθυπουργός, θα λάβει μέρος και στην καθιερωμένη, προ των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων, σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία επίσης συμμετέχουν οι πρόεδροι της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο.

Στη σύνοδο αυτή Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΛΚ θα λάβουν επίσης μέρος οι πρωθυπουργοί 13 κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο Νίκος Αναστασιαδης, κ.ά.