Με πλαστή ταυτότητα αστυνομικού ο αδελφός του Κασιδιάρη

adelfoskasidiariplasttaut

Ακόμη μια φωτογραφία που βρέθηκε στα αποθηκευμένα αρχεία στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη, έρχεται να «κάψει» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και τον αδελφό του, Αλέξανδρο, για τον οποίο ο αρχηγός ΓΕΣ διέταξε ΕΔΕ.

Το εύρημα θεωρείται σημαντικό, καθώς, όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «το αρχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων».

Ως μήτρα για την κατασκευή πλαστών αρχείων χρησιμοποιήθηκε γνήσια ταυτότητα 25χρονου αστυφύλακα της ΕΛ.ΑΣ.. Ο εν λόγω αστυνομικός, φέρεται να εκπροσωπεί την Αστυνομία σε αγώνες κολύμβησης και δεν έχει δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του.

Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».

Κατά τη διερεύνηση του σκληρού δίσκου εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών. Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου – αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και άρα το αρχείο είναι εξ ολοκλήρου πλαστό. Οπως μάλιστα επισημαίνει στην έκθεσή της η ΔΕΕ, τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς υπηρετεί ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α., Αλέξανδρος Κασιδιάρης και φέρει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Τον Οκτώβριο του 2012 είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται (μαζί με τον αδελφό του Ηλία) να χαιρετά ναζιστικά, διετάχθη εις βάρος του ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ, ενώ μετακινήθηκε από τη Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε, στο Φρουραρχείο του ΓΕΣ, στην Αθήνα.